×


Obama bu kral dairesinde kalacak  


     Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin oluşturduğu G-20'nin Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelen ABD Başkanı Barack Obama'nın kalacağı yer netleşti. Aylardır sır gibi saklanan ve büyük merak konusu olan ABD Başkanı'nın geceyi geçireceği yerin Antalya Körfezi açıklarına demirleyecek ABD Donanması'na ait uçak gemisi veya zirve oteli Regnum Carya'nın kurşun geçirmez 3 villasından biri olacağı konuşuluyordu.


     Serik İlçesi'ne bağlı Belek Turizm Merkezi'nde geçen yıl kasım ayında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama, delegasyonuyla Calista Luxury Otel'de konakladı. Tüm planlamaları özel ekibi tarafından yapılan Obama, otelin 240 metrekarelik kral dairesinde kaldı. Zirvenin başladığı 15 Kasım sabahı Antalya'ya gelen Obama, 16 Kasım günü akşamı ayrılırken, konakladığı otele gönderdiği mektupla teşekkür etti.

"SICAK KARŞILAMA BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Başkan Barack Obama, otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ adına gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'ye yapmış olduğum son ziyaretimdeki yardımlarınız için içten teşekkürlerimi iletiyorum. Yapılan sıcak karşılama beni gerçekten çok etkiledi ve ziyaretimizin başarılı geçmesindeki rolünüzden dolayı minnettarım. Tüm nazik yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle. Saygılarımla."


Haberin Linki